FNV wil meer inspraak uitzendkrachten

De rechter gaat uitmaken hoeveel flexwerkers in de ondernemingsraden van uitzendconcern Randstad moeten zitten. FNV Bondgenoten vindt dat meer dan de helft van de or-leden bij Randstad uitzendkrachten moeten zijn. Randstad denkt hier anders over. FNV Bondgenoten heeft gisteren besloten naar de rechter te stappen. ,,Randstad spot met de democratie'', zegt bestuurder H. Westerhof van FNV Bondgenoten. Al bijna een jaar ruziën Randstad en de FNV over de samenstelling van de ondernemingsraad. Westerhof stelt, met de Flexwet in zijn hand, dat werknemers die 36 maanden voor een uitzendorganisatie werken in de OR mogen. Randstad wil er best uitzendkrachten in toelaten, maar niet zoveel als FNV Bondgenoten wenst. Volgens Westerhof werken er bij Randstad 70.000 flexwerkers en 3.000 vaste medewerkers die in de OR zitting kunnen nemen. ,,Medezeggenschap moet een afspiegeling zijn van het personeelsbestand.'' Randstad is voor FNV Bondgenoten een test. Gaat dit uitzendconcern door de knieën, dan zullen anderen mogelijk volgen. (ANP)