ACTIVITEITEN

Het jubileumfeest van Ajax gaat gepaard met diverse activiteiten:

Jubileumboek Op 18 maart verschijnt het boek Ajax 1900-2000. Perschef en schrijver Dave Endt en journalist/ schrijver Sytze van der Zee hebben dit jubileumboek samengesteld: vraaggesprekken met en portretten van oer-Ajacieden, wetenswaardigheden uit de clubbladen die sinds 1916 zijn verschenen, veel cijfermateriaal en zo'n 250 foto's. Het boek, 24 x 27 cm, telt ongeveer 350 pagina's en kost 125 gulden.

Concert Het Nederlands Philharmonisch Orkest voert in het Concertgebouw een nieuwjaarsconcert voor Ajax uit. En wel op 18 maart, de datum van oprichting van de club. Vandaar: `nieuwjaarsdag'. Het concert wordt rechtstreeks op televisie uitgezonden door de AVRO.

Tenue In de competitiewedstrijd die Ajax tegen FC Twente speelt, zal het elftal aantreden in het traditionele tenue, zonder sponsornamen. De wedstrijd wordt gespeeld in de ArenA in Amsterdam. 19 maart, 18 uur.

Staatsloterijshow De Staatsloterijshow van RTL4 zal 21 maart geheel worden gewijd aan het honderdjarige Ajax. Te gast zijn Ajacieden die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de club. Aanvang 20.30 uur.

Film Samen met tv-producent ID&TV maakt Ajax een documentaire over wat er bij de club achter de schermen gebeurt gedurende het seizoen 1999/2000. De documentaire wordt in september en oktober in de bioscoop vertoond en een half jaar later door de NPS op tv gebracht.