VS verwachten hogere olieproductie

De Amerikaanse minister van Energie Bill Richardson verwacht dat de Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) haar olieproductie zal verhogen. Dat zei hij gisteren na een ontmoeting met zijn Venezolaanse ambtgenoot Rodriguez in Londen. Volgens Richardson hebben de Verenigde Staten nu de toezegging van Koeweit, Saoedi-Arabië, Noorwegen en Venezuela dat zij de productiebeperking zullen heroverwegen. ,,Het resultaat van deze heroverweging kan maar tot een conclusie leiden: de productie moet toenemen'', aldus Richardson. Vorige week verklaarden vertegenwoordigers van olieproducerende Golfstaten dat de OPEC overweegt de productie vanaf 1 april met 5 procent te vergroten. Dit komt neer op een toename van 1,15 miljoen vaten per dag ten opzichte van de huidige productie van 23 miljoen. (Reuters)