Remu stapt uit energiefusie

Energiedistributeur Remu doet niet meer mee met de geplande fusie met Eneco en zes kleinere nutsbedrijven. Het energiebedrijf wil eerst de eigen fusie met GCN van juni zorgvuldig afwerken. Voor het Utrechtse stroom- en gasbedrijf is de hoge tijdsdruk een belangrijke reden om af te zien van deelname. Remu weet nog niet of het in de toekomst wel wil aanschuiven bij de `Eneco-groep', aldus een woordvoerster. De overgebleven partijen hebben aangegeven dat de deur voor Remu open blijft. In de fusie-gesprekken was Remu een grote partij. In plaats van 1,8 miljoen klanten die stroom afnemen en 1,7 miljoen die gas kopen, zal de `Eneco-groep' nu 1,3 miljoen elektriciteits- en evenzoveel gaskopers in huis hebben. In een eerste reactie zegt Eneco teleurgesteld te zijn. ,,Maar de voorbereidingen voor de fusie gaan wel door'', verzekert de zegsman. Als de planning niet wordt omgegooid, is de aandelenfusie uiterlijk op 1 juni 2000 rond. (ANP)