Met condooms naar Big Brother

Wie wordt de Duitse Sabine? Kerstin (26) en Manuela (22) gooien beiden hoge ogen voor de rol van `blonde bitch' in het Duitse Big Brother-huis, waar tien bewoners afgelopen maandag ingetrokken zijn. Vanavond zendt de Duitse commerciële omroep RTL2 de openingsshow van het nu al omstreden televieprogramma uit en kunnen de Duitsers kennismaken met de bewoners. De Duitse media-toezichthouder kan voor het eerst ook bekijken of het programma door de beugel kan. Duitse politici hebben de toezichthouder al opgeroepen het programma te verbieden. RTL2 is in Nederland alleen met een schotel te ontvangen, maar via de website van het programma (www.bigbrotherhaus.de) zijn twintig live videokanalen te bekijken.

Op de website staan ook biografieën van de bewoners. Kerstin is gediplomeerd actrice en kan zich dus de rol aanmeten die ze zelf wil. Ze omschrijft zichzelf als ,,spontaan, zeer communicatief, knap, het zonnetje in het huis''. Studente Manuela is volgens haar biografie ,,een lief, naïef meisje, dat voortdurend lacht'', ze is graag ,,everybody's darling'' en ze is niet geïnteresseerd in politiek. Ze heeft een vriend, maar ze sluit seks voor de camera niet uit, ,,want je weet nooit of je in het huis niet verliefd wordt''.

Alexander (37) heeft er evenmin een probleem mee om voor de camera de liefde te bedrijven, hij heeft voor de zekerheid zelfs condooms meegenomen. Alexander wordt overigens de Duitse Willem, hij is namelijk kok van beroep en eigenaar van twee Kneipen mit Biergarten in Bonn. Naar eigen zeggen is Alexander ,,geliefd bij de vrouwtjes''. Hij krijgt daarbij concurrentie van gescheiden Jürgen (36), metaalbewerker, die zichzelf ook als een Frauentyp omschrijft.

Werkloze John (hobby: broodbakken) komt als enige uit Oost-Duitsland. Hij woont al zeven jaar samen met zijn vriendin, maar voelt zich door haar familie niet geaccepteerd. Zelf heeft de 26-jarige John geen voorbeeldige jeugd achter de rug. Zijn vader zit in de gevangenis en is alcoholist, contact van John met zijn moeder loopt volgens hem altijd uit op ruzie. John heeft tatoeages en piercings, omdat hij graag opvalt en in het middelpunt van de belangstelling wil staan. Hij noemt zichzelf een ,,revolutionair'' type.

Jana (24) is zelfstandig ondernemer en exploiteert een telefoonsekslijn, waar ze naar eigen zeggen goed van kan leven. Verder poseert ze voor een Skandalfotograf, die bijvoorbeeld naaktfoto's van haar maakt in drukke winkelstraten. Voor de Big Brother camera zal Jana niet uit de kleren gaan. Ze heeft een vriend en ze is van plan monogaam te blijven.

Big Brother, RTL2, 20.15-22.00u.