Hezbollah doodt vijf leden van Libanese militie

De shi'itisch fundamentalistische militie Hezbollah heeft vanmorgen de verantwoordelijkheid op zich genomen voor een bomaanslag in de zogeheten veiligheidszone in Zuid-Libanon, waarbij vijf Zuid-Libanese soldaten werden gedood. Het `Zuid-Libanese leger' (2.500 man) wordt door Israel getraind en gefinancierd en opereert sedert 1985 in de door Israel gecontroleerde veiligheidszone. Sedert begin dit jaar zijn nu in totaal twaalf soldaten van de Zuid-Libanese militie in de strijd tegen Hezbollah gedood. Vorige maand zijn in korte tijd zes Israelische soldaten gedood door Hezbollah, waarop Israel heeft gereageerd met een reeks luchtaanvallen. Hezbollah lijkt haar strijd nu te concentreren op het Zuid-Libanese leger. Israelische militaire kringen veronderstellen dat de guerrillabeweging onder druk van Syrië en Libanon staat om voorlopig af te zien van aanvallen op Israelische doelen in Zuid-Libanon.