Fusie tussen twee klassieke zenders

De commerciële klassieke zenders Classic FM en Concert Radio fuseren op 1 april, waarbij het financieel weinig succesvolle Concert Radio verdwijnt. Het is de bedoeling van Classic FM, dat uitzendt via ether en kabel, om de kabelfrequenties van Concert Radio over te nemen in gebieden waar Classic FM nog niet op de kabel zit. Classic FM verhoogt daarmee dan de kabeldekking van 92 tot 100 procent. Volgens programmadirecteur Pieter Buijs zal Classic FM binnen de huidige formule, waarbij slechts deeltjes uit populaire klassieke muziekstukken worden uitgezonden, enkele ,,accenten richting Concert Radio aanbrengen, waardoor in de middag en de avond langere stukken en rustiger muziek worden uitgezonden.'' De abonnees van het nu opgeheven programmablad van Concert Radio krijgen van de VPRO een aanbod om zich te abonneren op het nieuwe klassieke programmablad Vrije Geluiden.