Douglas moet langer wachten

De tuchtcommissie van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) zal binnen veertien dagen uitspraak doen in de dopingzaak van Troy Douglas. De sprinter wordt ervan beschuldigd het verboden middel nandrolon te hebben gebruikt. Gisteren werd in Waalwijk het tweede deel van de zaak afgehandeld. De raadsman van Douglas, Emile Vrijman, vroeg in zijn pleidooi vrijspraak voor zijn cliënt.

Douglas was zeer teleurgesteld dat hij nog langer op uitsluitsel moet wachten. Hij had speciaal voor de kwestie een reis naar de Verenigde Staten afgezegd. Daar zou de atleet de tennisser John van Lottum begeleiden. Twee Italiaanse atleten – marathonloper Giuliano Battocletti en sprintster Ilaria Sighele – werden gisteren door hun bond vrijgesproken van het gebruik van nandrolon. ,,Er kan niets anders dan vrijspraak voor Douglas uitkomen'', aldus Vrijman.