Beenhakker in gesprek over verlenging contract

Leo Beenhakker voert met het bestuur van Feyenoord onderhandelingen die moeten leiden tot een langer verblijf bij de Rotterdamse club. Beenhakker wordt komende zomer als hoofdtrainer vervangen door Bert van Marwijk, de huidige coach van Fortuna Sittard. ,,Ik heb helemaal geen haast met beslissen, ik laat me dus niet opjagen. Maar ik heb de intentie om volgend jaar op het veld te staan bij Feyenoord'', zei Beenhakker in Rome.

Voorzitter Jorien van den Herik bevestigde gisteravond dat hij een aantal gesprekken met Beenhakker heeft gevoerd over een nieuwe functie bij Feyenoord. Eind vorig jaar maakte de 57-jarige coach bekend dat hij volgend seizoen niet meer als hoofdtrainer actief wenst te zijn. Hij wilde graag met de jeugd werken op Varkenoord, de accommodatie tegenover de Kuip waar hij zijn 35-jarige trainersloopbaan begonnen is. De jeugdopleiding van Feyenoord is momenteel in handen van Henk van Stee.

De naam van Beenhakker werd deze week in publicaties in verband gebracht met Ajax en Vitesse. Bij de Amsterdamse club zou hij gepolst zijn voor de functie van hoofd opleidingen. Bij Vitesse zou Beenhakker als technisch directeur aan de slag kunnen. Hoofdsponsor NUON van de Arnhemse club heeft dit bericht ontkend.

Beenhakker sprak gisteravond nogmaals zijn voorkeur uit voor Feyenoord. ,,Niet achter het bureau, maar op het veld'', herhaalde hij zijn wens om met de jeugd te werken.