Jonge belagers aangehouden

Een 48-jarige inwoner van Elst is zaterdagochtend bij het NS-station in Nijmegen belaagd door een groep van ongeveer twintig jongeren. Hij werd geslagen en geschopt, maar wist te ontkomen. De politie heeft drie mannen aangehouden, afkomstig uit Duiven, Deventer en Zaltbommel.

Het voorval deed zich voor rond de klok van half zes. De man was in Nijmegen uit geweest en wilde met de trein naar huis. Het NS-station bleek echter nog dicht. Voor de deur stonden ongeveer twintig jongeren die ook uit waren geweest en die ook op de trein wachtten. Zonder reden begonnen ze de man uit te schelden. Toen hij daar niet op reageerde, werd hij geslagen en geschopt. De man vluchtte weg en meldde zich op het naastgelegen politiebureau. Op zijn aanwijzingen hield de politie drie mannen aan. Volgens een woordvoerder van de politie is het nog niet duidelijk waarom de groep de man heeft aangevallen. Hij gaat er van uit dat de jongeren veel gedronken hebben en dat dat een rol van betekenis heeft gespeeld. Vorige week zondag kwam bij een vergelijkbaar voorval de zeventienjarige student Daniel van Cotthem op het NS-station in Vlaardingen om het leven. De man uit Elst liep geen letsel op.

De politie van Rotterdam heeft zondagnacht een groep van zestien mensen opgepakt, die twee automobilisten had belaagd. De groep reed in vier auto's door het Kralingse Bos. Eerst werd een 53-jarige Rotterdammer in zijn auto bedreigd. Met een honkbalknuppel werden vernielingen aan de auto van de man aangericht. Hij wist in zijn auto te ontkomen en reed naar de politie. Even later richtte de groep zich op een 42-jarige automobilist. Er werd een portierruit van diens auto ingeslagen, als gevolg waarvan de 38-jarige echtgenote van de man lichtgewond raakte. Ook hij wist te ontkomen.

Met een groot aantal agenten wist de politie de groep aan te houden. Het gaat om zestien mensen, onder wie één meisje van negentien jaar. In de auto's werden stenen, honkbalknuppels, een mes en een ijzeren stoelpoot aangetroffen.