Selectie Radio

Weekstaat. In de serie over functies op de beursvloer gaat het vanavond over de clearing member. Deze zorgt ervoor dat transacties op de AEX-optiebeurs worden afgewikkeld op basis van contracten met banken en commissionairs. Radio 5, 21.30-22.00u.

De Avonden. In het eerste uur literair variété en muziek. Na elven schrijfster Anne Wiarda over haar boek Bleu dat o.a. vriendschap, de wereld van het oude geld, loden jassen, het golfveld en Schotse broekrokken behandelt. Tot slot Afrikaanse popmuziek. Radio 5, 22.02-24.00u.

Vijfde Verdieping. Over o.a. de Utrechtse schilder Antonius Mor (1517-1576) van wie portretten in de belangrijkste musea van de wereld hangen. In het Prado in Madrid is zelfs een zaal aan hem gewijd. Verder de expositie Ritueel, Dans van de Tijd in het Tropen Museum en een portret van schrijver en antropoloog Gerrit Jan Zwier. Radio 5, 15.02-17.00u.