CDA trekt steun Adelmund in

. Het CDA steunt niet langer de maatregelen die staatssecretaris Adelmund (Onderwijs) wil nemen om de examenprogramma's havo-vwo te verlichten. Fractieleider De Hoop Scheffer noemt de maatregelen van Adelmund dwaas. Voor de jaarwisseling kwamen de onderwijsbonden, de besturenraden en de Vereniging van het management in het Voortgezet Onderwijs in een hevig conflict met de staatssecretaris over de maatregelen die zij wil nemen om de werkdruk van scholieren in het studiehuis te verlichten. Het overleg hierover tussen de onderwijsorganisaties en Adelmund (Onderwijs) is gisteren niet afgerond. Volgende week praten de partijen verder. Vice-voorzitter W. Dresscher van de Algemene Onderwijsbond wilde na afloop alleen kwijt dat hij voldoende mogelijkheden ziet om tot overeenstemming te komen.

(ANP)