Noodsprong

Over uitgeven gesproken. De werknemers die France Telecom het millennium door moeten slepen kunnen een feestje bouwen. De zakenkrant The Wall Street Journal meldde gisteren dat zij getrakteerd worden op foie gras, kreeft en natuurlijk champagne. Opzienbarend zo'n uitbundig feest in een land dat al voor de gevreesde millenniumwisseling grotendeels tot rampgebied is verklaard.

De driehonderd extra werknemers die KPN inschakelt moeten het doen met oliebollen en appelflappen. Waarschijnlijk had France Telecom nog wat geld over, grapt KPN dat eerder deze maand voor een miljardensom

E-Plus uit de handen griste van de grote concurrent in Parijs.

Alcohol is in de ogen van KPN niet te rijmen met de vereiste verhoogde waakzaamheid. De champagneliefhebbers kunnen slechts hopen op een Franse overname.

De echte test voor KPN volgt natuurlijk pas maandagochtend als Nederland zijn pc aanzet en gaat bellen of op Internet gaat surfen. Lastig dat de medewerkers van de informatiedienst juist dan willen gaan staken.

Als de informatiedienst niet werkt is er altijd nog het noodnet. Het afzonderlijke netwerk, dat bij een test eerder dit jaar nog de geest gaf, is gereed. KPN heeft de noodnummers verspreid onder de Nederlandse media. Dat de nummers op ditzelfde noodnet voor Nederlandse kranten niet bereikbaar zijn is een detail.