Protest tegen verdwijnen GAK-filiaal

De gemeenten Vlaardingen, Schiedam en Maassluis alsmede de Rotterdamse deelgemeente Hoek van Holland zijn kwaad op het GAK. Dat trekt zich per 1 januari terug uit het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) in Vlaardingen. Dat is één loket waar werklozen terecht kunnen voor werk en uitkeringen. De gemeenten hebben de GAK-directie per brief gevraagd de bezuinigingsmaatregel terug te draaien. De nieuwe constructie is volgens hen voor de burgers niet meer te begrijpen. Per 1 januari moet een werkloze zich eerst melden bij de Arbeidsvoorziening in Vlaardingen. Maar vervolgens moet hij naar het GAK-kantoor in Rotterdam-Zuid om een WW-uitkering aan te vragen. Wordt die afgewezen, dan moet hij zich vervolgens weer melden in Vlaardingen voor een sociale uitkering. Een woordvoerder van het GAK vindt de commotie overdreven. (ANP)