Celstraffen voor negen verdachten van villamoord

De rechtbank in Arnhem heeft negen mannen, die verdacht werden van een roofoverval in Arnhem, veroordeeld tot celstraffen variërend van twee tot tien jaar. De rechtbank achtte bewezen dat de negen mannen, afkomstig uit Arnhem, Nijmegen, Amsterdam en Lunteren, betrokken zijn geweest bij de moord op 2 september vorig jaar in de woning van de vrouw aan de Apeldoornseweg. Een 30-jarige Arnhemmer werd veroordeeld tot tien jaar cel, nadat tegen hem vijftien jaar gevangenisstraf was geëist. Bij de roofoverval kwam een 63-jarige vrouw om het leven en raakte een 33-jarige vriendin gewond. De vrouwen werden door de overvallers door hun hoofd geschoten, waarschijnlijk uit woede omdat er geen kluis in het huis aanwezig was. De daders waren getipt dat zich in het huis een kluis bevond. Twee verdachten hebben hun medeplichtigheid aan de moord toegegeven.