Tsjetsjenië

De cultuurhistoricus Von der Dunk (NRC Handelsblad, 13 december) schreef dat Tsjetsjenië een ontoelaatbare anarchie is. Tsjetsjenië is een land van vrije steden en dorpen. Volgens Von der Dunk was ook het oude Griekenland een ontoelaatbare anarchie, en hadden de Perzen groot gelijk het aan te vallen. Voorts schreef hij dat in de Joegoslavische kwestie de hoofdschuldige duidelijk was, en dat met hem niet op redelijke basis te onderhandelen viel. In 1991 eigenden de Kroaten zich Slavonië en de Krajina toe. De bewoners van Slavonië en de Krajina waren Serviërs. De Krajina werden pas in 1873 aan de vroegere Oostenrijkse en later Joegoslavische provincie Kroatië toegevoegd. Slavonië en Krajina zijn nooit van de Kroaten geweest; behalve van 1941 tot 1945, toen Hitler ze aan hen had gegeven. Als eenoog bij de blinden moet Von der Dunk tóch een bril opzetten.