RTL 5 schrapt uitzending

De marathonuitzending rond de millenniumwisseling op RTL 5 gaat niet door. De producent, Millennium Television Network (MTN), kan niet garanderen dat het programma eruit ziet als was beloofd en verkeert bovendien in financiële moeilijkheden, zo meldt de zender.

Het was de bedoeling dat er op oudejaarsdag vanaf 11.30 uur 24 uur lang beelden te zien zouden zijn vanuit diverse plekken in de wereld op momenten dat zich daar het nieuwe millennium aandient. Onder de artiesten die optreden zijn Sting, Phil Collins en de Spice Girls.

Wegens de moeilijkheden en de moeizame communicatie met MTN, heeft programmadirecteur J. Hofman van de uitzending afgezien. Hij zet nu vier filmklassiekers in: Blazing Saddles, Casablanca, Bonnie and Clyde en The Wild Bunch. De laatste begint na de jaarwisseling, waarna RTL 5 stopt met uitzenden. In de uitzending hadden ook beelden moeten zitten uit Nederland, onder meer een zingende Trijntje Oosterhuis op de Dam. Daar geven verschillende artiesten optredens. Die gaan door en een deel ervan is te zien in de marathonuitzending van de NOS. (ANP)