`Vooronderzoek tegen Kohl'

Volgens verschillende Duitse kranten zal de Duitse justitie donderdag aankondigen een vooronderzoek te beginnen tegen Helmut Kohl. De oud-bondskanselier heeft toegegeven geld te hebben aangenomen voor de financiering van zijn partij, de CDU. Het zou, volgens Kohl, gaan om een bedrag van maximaal twee miljoen mark. Kohl weigert de namen van de schenkers te noemen. Binnen de partij ontstaat steeds meer verzet tegen de halsstarrige houding van Kohl. Christian Wulff, vice-voorzitter van de CDU, zei gisteren dat ,,niets geheim gehouden kan worden''. Uit een opinie-onderzoek blijkt dat de populariteit van de CDU door de affaires ernstig is afgenomen. Deze zomer zei 46 procent van de Duitsers de CDU te steunen. Nu is dat nog 38 procent. De SPD van bondskanselier Schröder staat inmiddels op 39 procent (Reuters, AP)