Utrecht praat met Adriaanse

FC Utrecht heeft een gesprek gevoerd met Co Adriaanse. De huidige trainer van Willem II behoort tot de vier gegadigden om komende zomer Mark Wotte op te volgen. De huidige trainer van FC Utrecht krijgt geen verlenging van zijn contract. Wotte is twee jaar werkzaam in de Galgenwaard. Adriaanse is tweeënhalf jaar trainer van Willem II. Hij was eerder hoofd opleidingen bij Ajax. Hij speelde tussen 1970 en 1976 als voorstopper bij FC Utrecht. Volgens Hans van Breukelen, technisch-directeur van FC Utrecht, is Adriaanse een van de kandidaten voor de opvolging van Wotte.

Wanneer heeft u Adriaanse gepolst?

Van Breukelen: ,,Tijdens onze uitwedstrijd tegen Willem II heb ik mijn collega Martin van Geel gevraagd hoe de stand van zaken was. Vervolgens heb ik toestemming gevraagd met Co te praten. We hebben een keer informeel met elkaar gesproken, over de club in zijn totaliteit. Na de vakantie gaan we weer rond de tafel zitten. Co heeft belangstelling getoond. Maar hij heeft ook tegen ons gezegd dat hij graag naar Ajax zou willen. In tegenstelling tot sommige berichten hebben wij hem geen aanbieding gedaan.''

Willem van Hanegem is toch ook een trainer met een voetbalverleden bij FC Utrecht?

,,Ik kan bevestigen noch ontkennen of er met Willem gesproken is. Wij hebben vier kandidaten die niet allemaal een verleden bij de FC hebben. Onze huidige assistent-trainer Frans Adelaar is één van de kandidaten.''

Waarom krijgt Wotte geen verlenging van zijn contract?

,,De hoofdreden is dat we een nieuw gezicht willen. Ik heb veel respect voor de mens en de trainer Wotte. Hij heeft de selectie verjongd en de club in rustig vaarwater gebracht. Maar een trainer wordt afgerekend op de resultaten. En die vallen een beetje tegen.''

Wotte lijkt het slachtoffer van een ambitieus bestuur.

,,Die uitspraken over de `Challenger' heb ik verkondigd. Wij blijven streven naar een plaats in de subtop. Alleen zijn we afhankelijk van de financiële middelen.''