POMPOEN-KERRIESOEP

In Noord-Amerika zijn er veel pompoensoorten in allerlei groottes, vormen en kleuren verkrijgbaar. De meeste worden hier in Nederland niet verkocht, maar geleidelijk verschijnen er toch wat meer variëteiten. De namen worden vaak vrij vertaald uit het Engels. Dit kan verwarrend werken omdat zowel Canadezen, Amerikanen als Britten niet alleen soms hun eigen namen voor dezelfde pompoensoort hebben, maar ze ook in verschillende geslachten classificeren. Waverley Root besteedt in zijn gezaghebbende boek `Food' bijna vier volle pagina's aan deze groentesoort om te proberen orde op zaken te stellen, maar concludeert dan toch dat er een onderzoek moet komen om wat hij een ,,labyrint van de familieleden van de pomponfamilie'' noemt definitief te rangschikken. De pompoensoort voor dit recept luistert niet zo nauw. Kies wel een verse pompoen met een mooie sprekende kleur.

"Toch liet het me niet los. Ik wilde gewoon die dichte sokkel en dat ding dat daarboven zweeft. Dat leek me zo'n leuk gezicht. Ik zag het al helemaal voor me, en dan wil ik het hebben.''