Feyenoord richt blik op Japan

Feyenoord is een samenwerkingsverband aangegaan met de Japanse voetbalclub Grampus Eight. Rob Baan, bestuurslid technische zaken, heeft de afspraken tijdens een bezoek aan Nagoya vastgelegd.

,,De samenwerking is gebaseerd op scouting en uitwisseling van talent en coaches'', aldus Baan in de Feyenoordkrant. Feyenoord is van plan Takafumi Ogura van Grampus Eight te huren. De 26-jarige aanvaller, die zes jaar geleden voor Excelsior uitkwam, is momenteel in Nederland voor een keuring.

Ogura zal volgende maand met de selectie van Feyenoord meegaan op trainingskamp naar Turkije. Het is de bedoeling dat de huurovereenkomst daarna wordt opgesteld. Dan zal ook bekeken worden of de Japanner bij satellietclub Excelsior zal worden 'gestald'. ,,Hij is snel, heeft een goede techniek en scorend vermogen. Bovendien is hij fysiek sterker geworden'', aldus Baan.

Het is de bedoeling dat Feyenoord direct na afloop van het seizoen naar Japan gaat om een wedstrijd te spelen tegen Grampus Eight. (ANP)