Ex-neo-fascist uit regering

Twee dagen nadat hij was beëdigd, heeft een voormalige neo-fascist die eigenlijk bij vergissing tot staatssecretaris was genoemd in het nieuwe centrum-linkse kabinet in Italië, zijn functie neergelegd. De 65-jarige Romano Misserville, ex-lid van de Italiaanse Sociale Beweging MSI, in 1996 geschrapt door de rechtse Nationale Alliantie omdat hij als te extreem-rechts werd beschouwd, werd daarna lid van de centrumpartij Udeur die wordt geleid door Clemente Mastella. Hij was benoemd tot staatssecretaris van Defensie en verklaarde in interviews dat hij niets van zijn fascistische verleden wil afzweren en nog steeds een foto van de fascistische dictator Benito Mussolini in zijn werkkamer had. Nadat premier Massimo D'Alema had gezegd dat hij het mandaat voor Misserville wilde herroepen, besloot deze vrijdag de eer aan zichzelf te houden.