Constante zuigkracht

Stofzuigen kan moeilijk omschreven worden als een leuke bezigheid. Dus alles wat het leven van de stofzuigende mens vergemakkelijkt, moet worden toegejuicht. Electrolux brengt de Z 5810 Cyclone Power – een snelle naam voor een stofzuiger zonder stofzak. De machine is uitgerust met een 1300 W motor. Het ingezogen vuil evolueert langs een anti-bacteriële filter en het `speciale HEPA H12' filter in schone lucht die de machine weer uitblaast. Maar is het nu tijd om de aloude Nilfisk de deur uit te smijten? ,,Het allergrootste voordeel ten opzichte van de conventionele stofzuiger is de constante zuigkracht van de stofzakloze stofzuiger. Als de stofzak namelijk voller en voller wordt, neemt de zuigkracht af. Daarnaast heeft het voordelen voor allergie-patiënten. Maar er hangt natuurlijk wel een aardig prijskaartje aan. Echt veel verkocht worden de stofzakloze modellen nog niet'', zegt verkoopmedewerker R. van der Goot van een Megapool-vestiging in Leeuwarden.

Electrolux Cyclone Power. Stofzuiger zonder stofzak. Adviesprijs vanaf ƒ879.