Zes jaar geëist voor Björn-tapes

. Advocaat-generaal A. Welschen heeft gisteren voor het gerechtshof in Arnhem een gevangenisstraf van zes jaar geëist tegen een 44-jarige man uit Londen. Hij wordt ervan verdacht in 1990 samen met een ander een 11-jarige jongen seksueel te hebben misbruikt. De seksuele handelingen werden op video vastgelegd. De seksfilm met de titel The Björn Tapes gingen de hele wereld over. In januari werd de verdachte door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. De man ging in hoger beroep tegen zijn veroordeling, omdat hij vrijheidsberoving van het slachtoffer ontkent. Uitspraak 6 januari. Volgens de man waren veel handelingen op de video gespeeld en niet echt. Maar het slachtoffer heeft verklaard dat hij wel degelijk was vastgebonden op de stoel en dat hij tegen zijn zin werd vastgehouden. (ANP)