Website

Al jarenlang zijn in cafés de `freecards' van Boomerang verkrijgbaar, gratis ansichtkaarten met soms uitzinnige en inventieve designs, maar steeds vaker saaie reclame. Het was een vooruitstrevend initiatief, maar sinds kort is het niet langer nodig om voor deze kaarten naar het café te gaan. Dan liever één van de talloze kaartensites op Internet geraadpleegd voor een originele kerstgroet. (www.freecards2000.com) is wel heel bijzonder. Er zijn klassiekers te vinden met huilende jongetjes en rondborstige zigeuners. En gelukkig geen hohoho'ende kerstmannen, zoals die overal op het web staan, maar door kunstenaars ontworpen stekelige wereldbollen en kerstbomen opgebouwd uit bekende logo's. De reclamekaarten zijn (vooralsnog) ver te zoeken. Je groet is anoniem te versturen, en er zijn tips voor indrukwekkende teksten zoals ,,The essence of love is that the one sees something abnormal in the other'' van Godfried Bomans.