Selectie Radio

Tros nieuwsshow. Polemoloog Hylke Tromp, oud-minister Bram Stemerdink en generaal-majoor b.d. Cees Homan praten over oorlog en vrede in de afgelopen eeuw. In het laatste uur een gesprek met dominee Nico ter Linden, kerkhistoricus Paul Beghijn en predikant Ineke Bakker over 2000 jaar christendom. Radio 1, 8.30-12.00u.

Kerstrede. Speciale kerstuitzending met de kerstrede van koningin Beatrix en na afloop commentaar van verschillende mensen. Radio 1, 13.00-14.00u.

Indische letteren. Eerste van een negen-delige serie over de stand van zaken op het gebied van de Indische letteren. Na de introductie een portret van de onlangs overleden schrijver en criticus Rob Nieuwenhuys. Radio 5, 14.02-16.00u.

Volgspot-live. In kerstsfeer opgenomen programma met optredens van de Russisch-Nederlands vocale groep Zárjanka, gitarist Jan Akkerman, Justine Pelmelay en The bald and the beautiful. Radio 2, 22.02-24.00u.

Met het oog op morgen. Over liefde, eeuwige trouw, seriële monogamie, geluk en eenzaamheid. Radio 1, 23.02-24.00u.