Selectie Radio

De joodse zuurhandel. Portret van de nog enige traditionele joodse zuurhandel van ons land in Amsterdam De gekroonde Leeuw. De geheime recepten voor de ingelegde uien, augurken en komkommers konden na de Tweede Wereldoorlog voor het nageslacht bewaard blijven. Radio 5, 13.02-13.50u.

Schuim & as. Gesprek met hoofdconservator Susan Legêne van het Tropenmuseum in Amsterdam over het belang van ritme in een mensenleven. Verder een dubbelportret van de keramisten Hein en Geert Jacobs en een bezoek aan de tentoonstelling reclamehelden in de Beurs van Berlage. Radio 5, 14.02-16.00u.

Radio uit. Componist en conservatoriumdirecteur Ton Hartsuiker blikt terug op een eeuw klassieke muziek in Nederland. Radio 5, 17.02-17.50u.

Spiegels. Aan de hand van geluidsfragmenten uit de afgelopen decennia kijkt cabaretier Freek de Jonge terug op wat er zowel in het theater als daarbuiten is gebeurd. Radio 5, 18.02-19.00u.

Het laatste kerstmaal. Tijdens een uitgebreid kerstmaal filosoferen VN-redacteur Xandra Schutte, CDA-oprichter baron Otto van Verschuer, SP'er Jan Marijnissen en stand-up comedian Raoul Heertje over het verschijnsel kerstmis. Zanger Thé Lau zorgt tussen de gangen door voor wat sfeer. Radio 1, 19.02-22.00u.

Met het oog op morgen. Drie wetenschappers debatteren over de plaats van de wetenschap in het dagelijkse leven. Radio 1, 23.02-24.00u.