Rodman opgepakt voor rijden onder invloed

Dennis Rodman speelt geen basketbal meer, maar slaagt er wel in om in het nieuws te blijven. De voormalige reboundkoning van de Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) is in de Californische plaats Costa Mesa gearresteerd voor rijden onder invloed. De werkloze basketballer werd door de politie ingesloten en pas weer op vrije voeten gesteld na het betalen van vijfduizend gulden borg.

Rodman speelde het laatst bij Los Angeles Lakers. De meeste successen boekte hij bij Chicago Bulls, onder coach Phil Jackson, die nu de Lakers coacht. In Costa Mesa kwam Rodman voor de derde keer sinds zijn ontslag vier maanden geleden met de politie in aanraking. De 38-jarige speler moest stoppen voor de politie omdat zijn medepassagier geen autogordel droeg. Omdat Rodman kort voordien in een café was gezien, moest hij een alcoholtest ondergaan. Hij gaf toe dat hij een paar glazen bier had gedronken. (SID)