Nederlandse artiesten op Internet

Op de website van het Nationaal Pop Instituut (www.popinstituut.nl) staat vanaf begin januari een databestand met biografieën en discografieën van meer dan duizend Nederlandse artiesten en bands. In het naslagwerk kan bijvoorbeeld worden opgezocht hoe de eerste cd van de Golden Earring heet of wat de echte naam is van DJ Jean.

Het bestand is een vervolg op de Encyclopedie van de Nederlandse Popmuziek die tien jaar geleden verscheen. Die informatie is verouderd.

De versie op Internet kan volgens het Nationaal Pop Instituut makkelijk geactualiseerd worden. In de loop van 2000 wordt het databestand uitgebreid met beeld en geluid. Vanaf 7 januari is het bestand toegankelijk voor publiek. Die dag wordt het tijdens het Noorderslag Seminar in Groningen officieel geopend door bijzonder hoogleraar popmuziek René Boomkens. Het databestand is mogelijk gemaakt door bijdragen van het Thuiskopiefonds en het ministerie van OCW. (ANP)