Nederland mist basketbalweek, Zwolle valt in

Het Nederlands team zal tussen 26 en 30 december niet deelnemen aan de Holland Basketball Week (HBW) in Rotterdam. De ploeg heeft afgezegd in goed overleg tussen de organisatie van het toernooi en de Nederlandse Basketbal Top. Volgens een officiële verklaring komt de kwaliteit van het team niet overeen met de kwaliteit van het toernooi. Het nationale team is geteisterd door afzeggingen wegens blessures.

Nederland wordt vervangen door een versterkt team van basketbalclub ROC/Zwolle. Zwolle krijgt zo goed als zeker hulp van twee internationals, Hanno Schoenmakers en Bas Bol, beiden van Omniworld/Almere. Uit de Verenigde Staten komen halsoverkop de Amerikanen Preston Murphy (Rhode Island) en Naton Smith (American University) overgevlogen om met Zwolle de Holland Basketball Week af te werken. (ANP)