Acties bij Philips

De werknemers van Philips Lighting gaan in januari opnieuw actie voeren voor behoud van de fabriek in Terneuzen. Vanaf de tweede week van januari volgen er spontane werkonderbrekingen. Dat is het resultaat van een vergadering van de betrokken werknemers met de vakbonden, gisteren in Eindhoven.

Eind januari staat een landelijke protestbijeenkomst in Eindhoven gepland voor alle 6200 medewerkers van de lichtdivisie van het concern.

Die gaat door als de directie niet reageert op de brief die de werknemers en de bonden Philips gestuurd hebben. Ze eisen daarin dat de werkgelegenheid in West-Europa te behouden en de productontwikkeling in Terneuzen te houden.

,,Bij de reorganisatie van de Terneuzense fabriek in 1998 is de afspraak gemaakt dat de vestiging het kenniscentrum voor spaarlampen zou worden. Wij willen dat Philips zich daaraan houdt'', aldus J. Cuperus van FNV Bondgenoten.

Philips wil de fabriek in Zeeland sluiten en de productie overbrengen naar Polen. De 480 medewerkers voeren al enkele weken actie om de plannen tegen te houden en de productie in Nederland te houden, maar tot nu toe zonder resultaat. (ANP)