Spanje

Velázquez

Op de valreep van het jaar eert Madrid toch nog de 400ste geboortedag van de schilder Velázquez. In het Prado-museum is een gecombineerde tentoonstelling van 44 werken van Velázquez en diens tijdgenoten Rubens en Van Dyck. Werkzaam aan de hoven van Madrid, Londen en Brussel vertegenwoordigen deze drie een sterke thematische selectie van de 17de eeuwse schilderkunst: zelfportretten, het koningshuis, de hofhouding, mytholgische en religieuze voorstellingen. T/m begin maart in het Madrileense Prado Museum, Paseo del Prado. Di- zo van 9-19u.

Millennium in Madrid

De eeuw-wisseling op kilometer nul. In Madrid op de Puerta del Sol, beginnen alle grote Spaanse wegen hun kilometertelling en daarmee ook eigenlijk de telling van het Spaanse rijk waar de zon nooit onder ging. Passende plek om de nieuwe eeuw te beginnen.

En verder

Flamenco van de Compañía Andaluza de Danza in het Teatro Albéniz in Madrid t/m 23 jan 00-34915220200.