Selectie Theater

Fantastic Voyage

Guivende hommage aan de pioniers van de speciale effecten, in een verbazende slapstick-voorstelling van Gavin Robertson en Andy Taylor. 24 t/m 30 dec Amsterdam Bellevue.

Reigen

Cynische komedie van Arthur Schnitzler in tien dialogen. Die heten: De soldaat en de hoer, De soldaat en het kamermeisje, Het kamermeisje en de jonge meneer - en ga zo maar door. In de regie van Dirk Tanghe spelen Marie-Louise Stheins en Peter De Graef alle paartjes. Ze gaan op en af via een lopende band en ze praten met elektronisch vervormde stemmen. Stripfiguurtjes zijn het - die toch ontroeren. Want wat moeten ze liegen en bedriegen en vleien en dreigen voor een miezerig beetje genot. 6 jan Eindhoven Stadsschouwburg.

De Onverwachte Man

Jules Croiset en Linda van Dyck spelen Yasmina Reza's spannende spel over twee mensen in een trein die niet (of tenslotte toch?) met elkaar praten. 5 jan Zwolle Odeon.

En verder

De twintigste eeuw in duo's Rik Hoogendoorn en Bruun Kuijt, alias Echte Mannen, spelen een satirisch en snel gemonteerd geschiedenisverhaal. 24 dec Rotterdam Zuidplein, 27 t/m 30 dec Amsterdam Bellevue, 6 jan Alphen aan de Rijn Parktheater; Company Cabareteske grotestads-ironie in musical van Stephen Sondheim, in een heldere, strakke versie van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. 25, 26 dec Luxor Rotterdam, 28 dec Schouwburg Gouda.