Selectie Muziek

Kerst

De pianist Naum Grubert geeft 26 dec 14u15 in de Dr Anton Philipszaal in Den Haag een concert met muziek van Schumann, Brahms en Liszt.

De pianist Derek Han geeft 26 dec 14u15 in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw een Chopinrecital met polonaises, de Sonate nr 2, mazurka`s, nocturnes en het Scherzo nr 1.

De pianiste Regina Albrink speelt 26 dec 14u15 in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw een kerstrecital met muziek van Schubert, Debussy, Chopin en Gottschalk.

Het kamerorkest I Fiamminghi geeft 26 dec 14u15 olv Rudolf Werthen een concert in de Grote Zaal van het Utrechtse Muziekcentrum Vredenburg met muziek van Mozart, Haydn, Schubert, Vivaldi en Strauss. Solisten zijn de violisten Liza Ferschtman en Vadim Tsibulevski en de celliste France Springuel.

Mahler

Het Orkest van het Oosten geeft olv Jaap van Zweden 30 dec 20u15 in het Amsterdamse Concertgebouw een benefietconcert ten bate van autistische kinderen. Op het programma, waaraan wordt meegewerkt door Freek de Jonge, Frank Groothof en de Fanct Fiddlers o.a de Vierde symfonie van Gustav Mahler.

Nieuwjaar

Het traditionele Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble vindt plaats op 1 jan 12u in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw.

Het orkest De Volharding luidt een nieuwe eeuw in met een gratis lunchconcert op 5 jan 12u30 in de Grote Zaal van het Utrechtse Muziekcentrum Vredenburg met muziek van Termos, Prokofjev, Andriessen en Dennehy.

Het Amsterdam Wind Orchestra geeft olv Heinz Friesen 5 jan 20u15 een Nieujaarsconcert in de Grote Zaal van het Utrechtse Muziekcentrum Vredenburg met muziek van De Meij, Bernstein, De Sarasate en Enesco.

Klap op de Vuurpijl

Voor de 24e keer presenteert componist Willem Breuker vijf dagen lang de Klap op de Vuurpijl met elke avond zijn Kollektief en de Dalian Beijing Opera Troupe tijdens de intermezzi. Daarnaast zijn te horen: op 27 dec de Contraband o.l.v. Willem van Manen en de even blazersrijke Ereprijs, op 28 dec het Pierre Courbois dubbelkwintet en de Slagwerkgroep Den Haag, op 29 dec het Michael Moore/Alex Maguire kwartet en het Amsterdams Blazers Collectief, op 30 dec opnieuw de groep van Pierre Courbois en het Escher Ensemble o.l.v. Rolf Buijs. Op 31 dec zijn er vier extra attracties: de grote formatie Tetzepi, het kwintet van zanger/trompettist Jeroen Zijlstra, de Trytten Strings en Nico Nijholt Novantiek.

27 t/m 31 dec aanvang 21u, Werkteater, Oosterburgergracht 75, Amsterdam. Inl. 020-6270296.