Royale bekerzege van Newcastle op Spurs

Newcastle United heeft zich met groot machtsvertoon geplaatst voor de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup. De Engelse voetbalclub van coach Bobby Robson won gisteren voor eigen publiek met 6-1 van Tottenham Hotspur. Alan Shearer scoorde twee keer in de replay van de derde ronde.

Ook Blackburn Rovers en Leicester City drongen door tot de vierde ronde van het belangrijkste Engelse bekertoernooi. Blackburn won in de verlenging met 2-0 van West Bromwich Albion, Leicester City met 2-1 van Hereford United.

In Spanje leed koploper Deportivo la Coruña een verrassende nederlaag. Na zeven zeges op rij verloor de club uit Noord-Spanje gisteren met 2-1 van Real Zaragoza. Ook achtervolger Celta de Vigo verloor, met 4-2 van Malaga, waardoor Zaragoza naar de tweede plaats op de ranglijst klom, met zes punten achterstand op Deportivo. Jimmy Hasselbaink had met twee doelpunten opnieuw een groot aandeel in de 5-0 zege van Atlético Madrid op Real Oviedo.

Jorge Valdano heeft bedankt voor de post van trainer-coach bij Real Madrid. ,,Ik heb momenteel andere zakelijke beslommeringen'', liet de Argentijn gisteren weten. Valdano werd in 1996, na een dienstverband van twee jaar, ontslagen bij de voetbalclub uit Madrid die sinds het ontslag van John Toshack naarstig op zoek is naar een nieuwe trainer-coach.

In Brazilië stelde Corinthians de landstitel veilig. In het derde en beslissende duel hield de club uit Sao Paolo tegenstander Atlético Mineiro op 0-0. Het eerste duel won Mineiro (3-2), het tweede duel ging met 2-0 naar Corinthians. Het doelsaldo van Corinthians gaf de doorslag in de strijd om de Braziliaanse landstitel.

In Duitsland hebben Bayern München, Stuttgarter Kickers en Hansa Rostock zich gisteren geplaatst voor de halve finales van de strijd om de DFB Pokal. Dinsdag eerder drong Werder Bremen ten koste van VfL Bochum (2-1) al door tot de laatste vier. In de halve finales, op 15 of 16 februari, stuit Bayern op Rostock en Werder op Stuttgarter Kickers.

Bayern won probleemloos van Mainz, dat uitkomt in de tweede liga: 3-0. Stuttgarter Kickers, eveneens uitkomend in de tweede liga, verraste Bundesliga-club Freiburg met 1-0 door een doelpunt van Maric. Stadgenoot VfB Stuttgart ging met 2-1 onderuit bij Rostock.

In Schotland behaalde koploper Glasgow Rangers gisteren een uiterst moeizame overwinning op Heart of Midlothians, 1-0. Het enige doelpunt van de ploeg van trainer Advocaat kwam in de slotminuut op naam van de Duitser Albertz.