Optreden van André Hazes in ArenA afgelast

Het concert van André Hazes in de Amsterdam ArenA gaat niet door. Een te korte voorbereidingstijd, hoge kosten en vragen of de ArenA wel de ,,ideale plek'' is voor Hazes waren voor de platenmaatschappij en het boekingskantoor redenen om af te zien van het optreden. Het concert stond gepland op 31 maart 2000.

Volgens Danny Friedrichs, artist and repertoire director van platenmaatschappij EMI, zaten aan het optreden ,,productioneel nogal wat haken en ogen''. Er moest een extra grote band op de been worden gebracht, gastartiesten moesten worden geregeld en het geluid in de Arena baarde zorgen. ,,Zo'n optreden moet je een jaar van tevoren plannen. Het kost ook met alles erbij bijna een miljoen gulden.'' Het idee voor het optreden van Hazes onstond na zijn concert in Ahoy', in oktober dit jaar. De volkszanger was ooit de eerste Nederlandse artiest die in Ahoy' optrad en hij wilde graag de eerste Nederlander zijn voor 50.000 toeschouwers in de Amsterdam ArenA zou optreden. ,,André is natuurlijk teleurgesteld. Het is zijn wens om ooit eens in de ArenA te staan'', zegt een woordvoerder van Melvin Producties, het boekingskantoor van Hazes. ,,Maar het was allemaal te kort dag. We konden de kaartverkoop niet in de komende drie maanden regelen. De angst dat het niet vol zou raken speelde natuurlijk ook mee.'' Vorige week is de kaartverkoop voor een concert van Hazes op 25 september 2000 in Ahoy' van start gegaan. Door de documentaire Zij gelooft in mij en de bijkomende publiciteit geniet Hazes op dit moment grote populariteit. Begin februari komt zijn nieuwe cd Want ik hou van jou uit.