Opnieuw bom-busje van ETA gevonden

De Spaanse politie heeft gisteren een tweede bom-autobusje gevonden van de Baskische afscheidingsbeweging ETA. Net als de afgelopen maandag onderschepte transport-auto met 950 kilo explosieven wordt verondersteld dat de autobom bedoeld was voor een terreuraanslag in de hoofdstad Madrid. De auto werd aangetroffen niet ver van de plek op de snelweg waar de eerste bom-auto werd aangehouden. De autobommem zijn de zwaarste ooit aan de ETA toegeschreven. In de Spaanse hoofdstad zijn verscherpte veiligheidsmaatregelen getroffen in verband met mogelijke aanslagen van de ETA, die enkele weken geleden aankondigde haar moordaanslagen te hervatten na ruim veertien maanden ,,wapenstilstand''. De inwoners van Madrid zijn opgeroepen verdachte activiteiten te melden bij de politie.