NACHTDETAILS

Vijf detailkaarten, op een onderling gelijke schaal:

1 Californië (VS), met duidelijk zichtbaar de kuststrook met steden als Los Angeles en San Francisco en de dichtbevolkte Central Valley, tussen het kustgebergte en de Sierra Nevada.

In het uiterste zuiden liggen San Diego en het Mexicaanse Tijuana.

2 Europa, met het dichtbevolkte Nederland, het Roergebied, Londen en Parijs, de Franse Rivièra en het Rhônedal (met de Autoroute du Soleil), Ook de Belgische snelwegen zijn zichtbaar (Antwerpen-Rijsel, Antwerpen-Luik en Luik-Rijsel), evenals de vuurtorens op de Waddeneilanden. In Italië valt de snelweg aan de zuidflank van de Po-vlakte op (tussen Milaan en Rimini).

3 De Nijl (Egypte) als een oase van licht in een donkere woestijn. Links van de Nijldelta ligt Alexandrië, en rechts het Suezkanaal. Ook duidelijk zichtbaar zijn de Israelische kust, Amman (Jordanië), Damascus (Syrië) en Cyprus.

4 Een verlicht Zuid-Afrika in een verder donker Afrika. Rechtsboven: Pretoria, Soweto en Johannesburg. Aan de kust, rechts: Durban. Links: Kaapstad. Helemaal linksboven: de Namibische hoofdstad Windhoek.

5 Een contrast tussen systemen: het helverlichte, kapitalistische Zuid-Korea en een donker, communistisch Noord-Korea.

De zwaar bewaakte grens valt ook op. Rechts is Japan te zien, met de megalopolis Tokio/ Kawasaki/ Yokohama.

Onderaan is nog net Sjanghai te zien.