Big Brother Bart als Floris

De laatste dagen zijn ingezet. Vanavond moet Karin het huis verlaten. En toen waren er nog maar drie over in Big Brother: Ruud, Bart en Willem. Voor de kenners staat de uitkomst vast.

Het drietal komt `vrij' op 30 december, rond middernacht, een dag eerder dan zij zelf denken. Wat staat de bewoners te wachten? Ze hebben geen idee wat er zich heeft afgespeeld in de 108 dagen dat ze zich van de buitenwereld hebben geïsoleerd. Hoewel, geïsoleerd.

Ze hebben een kleine eerste voorbereiding gekregen op de gekte buiten de muren, door de verhalen van Mona, Cyrille en Anouk die halverwege het programma aan de groep werden toegevoegd. Ze weten dat er een fansite is over Ruud, dat de kinderen van Mona geplaagd werden met hun moeders toenadering tot Ruud en dat er zich dagelijks een hele schare fans achter de afrastering in Almere ophoudt. Maar verder?

Ex-bewoonster Bianca sprak in deze krant al haar ongerustheid uit over de mogelijke psychische gevolgen als de bewoners worden geconfronteerd met de (soms zeer negatieve) typeringen die over hen de ronde doen. Vooral Ruud is een karikatuur geworden waarover Nederland praat als ware hij het typetje in een soapserie.

De bewoners weten niet dat Paul de Leeuw een carnavalskraker over Ruud klaar heeft liggen. Dat Sabine en Tara in de Playboy staan. Dat er een computerspelletje is gemaakt waarin getekende poppetjes hun `rol' spelen. Dat er videobanden van hen te koop zijn. Ongetwijfeld duiken in de loop van de volgende eeuw ook nog de `geheime banden' op van Bart en Sabine onder de lakens. Bianca doelde daar niet per se op, maar voorspelde wél dat er nog heel veel leuke uren televisie zijn te vullen met niet uitgezonden materiaal. Veronica zal de Big Brother-hype nog graag een tijdje rekken. Aangekondigd is al dat Big Brother nog vier donderdagavonden doorgaat in januari. Om te kijken hoe het de bewoners `vergaat' terug in de echte wereld.

Wat kan de kijker verder verwachten? Ruud als wielercommentator bij Studio Sport? Karin als rechterhand van Ria Bremer in Vinger aan de Pols, Bart in de hoofdrol van de remake van Floris? Sabine als de nieuwe Bondgirl, Tara als de assistente in Menno Buchs nieuwste programmareeks, Mona als permanente gastpresentator bij Paul de Leeuw en Maurice als opvolger van Daniëlle Overgaag in de reclamespot voor Andrélon (`Roy, je haar danst'). En anders kan hij altijd nog buikspiertrainers gaan aanprijzen op TellSell. En Willem, ja, wat zou Willem nog kunnen doen behalve misschien Joop Braakhekke assisteren?

Misschien kan hij maar beter in het huis blijven. Want zijn positie is allesbehalve rooskleurig. Hij wordt door zijn medebewoners maar steeds niet genomineerd omdat hij zo lekker kan koken, maar de trouwe kijkers kunnen zijn bloed wel drinken. Zijn geroddel valt verkeerd, alsmede `de deal' die hij Ruud heeft aangeboden. Als Willem wint, zou Ruud tienduizend gulden tegemoet kunnen zien. Volgens website Fokzine.net, de lifeline naar het Big Brotherhuis, had hij er wat 80 procent van de stemmers betreft allang uitgelegen. Zelfs op de website van Veronica wordt zijn optreden door sommige forumleden leugenachtig genoemd. Die zal straks een hoop uit te leggen hebben.

Loesje heeft over alle commotie een prachtige poster gemaakt. ,,Millennium? Is dat niet wanneer Ruud vrijkomt?'' Je zou bijna vergeten dat er ook nog een eeuw ten einde komt, op 31 december.

Big Brother, Veronica, 18.55-19.30u. en 22.20-23.20u.