Alleen voetbal en rugby in nieuw Wembley-stadion

De Britse regering heeft de plannen afgeblazen om in het nieuwe Wembley - stadion ook atletiekvoorzieningen aan te brengen. Minister Chris Smith van Cultuur verklaarde gisteren dat het nieuwe stadion zich niet leent voor atletiekwedstrijden.

Met het aanbrengen van atletiekvoorzieningen dachten de Engelsen in de toekomst ook een gooi naar de eventuele organisatie van Olympische Spelen te kunnen doen. Ter voorbereiding daarop bestonden vergevorderde plannen om de wereldkampioenschappen atletiek in 2005 naar het stadion in Londen te halen. Engeland is, met straks het gemoderniseerde Wembley, al wel in de race voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2006.

,,Zoals het stadion er straks gaat uitzien, is het niet ideaal om er atletiekwedstrijden te houden'', verklaarde Smith. ,,Gezien de afspraken met mogelijke investeerders moet Wembley slechts een voetbal- en rugby-leaguestadion van wereldklasse worden.''

Atletiek en voetbal verenigen zou volgens Smith voor beide partijen niet wenselijk zijn, omdat de belangen van beide partijen niet overeenkomen. ,,Compromissen aangaan is niet in het belang van die twee sporten'', sprak de bewindsman.

Alec McGivan, directeur van Engelands WK voetbal-campagne, toonde zich tevreden met het voornemen van de regering. ,,Dit is een enorme steun in onze rug'', meende McGivan.

Het nieuwe Wembley-stadion gaat 1,5 miljard gulden kosten. Het onderkomen moet over vier jaar gereed zijn. (Reuters)