Scholier met pistool

Een 18-jarige scholier uit Den Haag heeft gisteren op zijn school aan de IJzerwerf een 16-jarige medescholier bedreigd met een luchtdrukpistool. Het slachtoffer werd in de fietsenkelder benaderd door de jongen, die om nog onduidelijke reden het wapen op zijn hoofd richtte. De bedreigde jongen ontkwam en waarschuwde de schoolleiding. De politie hield de 18-jarige jongen aan. Diens evenoude vriend werd ook gearresteerd, omdat hij het pistool na het incident verstopte. Hij is na verhoor heengezonden.

Het incident valt middenin de campagne `Heb `t lef, wapens weg'. Deze week kunnen wapenbezitters straffeloos en anoniem hun wapen bij de politie en op school inleveren. Volgens de politie Haaglanden heeft het incident op de school geleid tot meer discussie over wapenbezit. ,,Zowel bij de ouders van de dader als op school is het incident hard aangekomen.'' In Haaglanden slaat de actie tegen wapens overigens aan: al tientallen slag- en steekwapens zijn ingeleverd.