Rivaldo uit selectie van Barça gezet

Een dag na zijn uitverkiezing tot Europees voetballer van het jaar is Rivaldo door trainer Louis van Gaal uit de selectie van Barcelona verwijderd. De Nederlandse coach verwijt de Braziliaan een gebrek aan discipline.

,,Rivaldo heeft tot mijn verbazing ten overstaan van mij en de spelers gemeld dat hij niet meer op de positie van linksbuiten wil spelen'', zei Van Gaal gisteren. ,,De speler overtreedt daarmee de regels van de club. Dan moeten we ingrijpen. Ik ben teleurgesteld. Geen speler kan zich boven de filosofie van de club verheffen.''

Barcelona speelt vanavond in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Rayo Vallecano. Rivaldo mag thuis blijven. Speler en coach lagen in het verleden wel vaker met elkaar overhoop. Rivaldo speelt bij voorkeur achter de spitsen.

In Spanje zwollen de geruchten gisteren aan over een mogelijk vertrek van de Braziliaanse international. Lazio Roma en Juventus zouden bereid zijn om hem voor een recordbedrag van ruim 125 miljoen gulden over te nemen, zo heeft Gazzetta dello Sport vanmorgen gemeld. Als de overgang van Rivaldo naar Italië lukt, dan verkoopt Lazio volgens de Italiaanse krant zijn Chileense spits Marcelo Salas voor ruim 54 miljoen aan concurrent Juventus uit Turijn.