Hele nacht nieuws op Millenniumsite NRC Handelsblad

Nog nooit is er vooraf zoveel gespeculeerd over wat er tijdens een jaarwisseling allemaal zou kunnen gebeuren als dit jaar. Computerprogramma's zouden de wereld kunnen terugzetten van het jaar 99 naar het jaar 00, wat problemen kan opleveren voor alles waar computers bij gebruikt worden — het hele dagelijks leven dus.

Wie al tijdens de millenniumnacht het laatste nieuws uit alle delen van de wereld wil lezen, kan terecht bij NRC Handelsblad op Internet. Omdat 2 januari een zondag is, en op 1 januari (in feite een `zondag') ook geen krant uitkomt, brengt NRC Handelsblad een speciale Interneteditie uit: de NRC Handelsblad Millenniumsite. NRC Handelsblad is waarschijnlijk de enige landelijke krant die gedurende de hele millenniumnacht live nieuws blijft aanbieden. Alleen De Telegraaf wil geen mededelingen doen over speciale plannen rond de eeuwwisseling.

Vanaf 31 december 1999 om 13.00 uur, het tijdstip waarop het nieuwe millennium in Nieuw Zeeland begint, plaatsen redacteuren van deze krant het laatste nieuws uit de hele wereld op de website. Indien nodig wordt op 2 januari een geactualiseerde editie uitgebracht.

Een belangrijk onderdeel van de Millenniumsite is het project `Nachtboeken'. Hierin doen dertig Nederlanders die de millenniumwisseling op een bijzondere manier doorbrengen, verslag van hun nacht. Een taalonderzoeker in Nepal wil tijdens de millenniumnacht terugvliegen naar Nederland; een asielzoeker verblijft in Amsterdam, ver van zijn familie in Jemen. Vanaf vandaag zijn deze persoonlijke vooruitblikken al te lezen op de website van NRC Handelsblad.

In de loop van 1 januari verschijnt het vervolg op de Millenniumsite.

Millenniumsite www.nrc.nl