Cruijff breekt zijn onderarm na val in duel van de eeuw

Johan Cruijff heeft gisteravond in de wedstrijd van de eeuw een botbreuk in een onderarm opgelopen. De initiatiefnemer van het evenement kwam ongelukkig ten val tijdens de wedstrijd tussen het Oranje van de eeuw en een elftal met van buitenlandse spelers dat in Nederland heeft gespeeld. Na de wedstrijd is de arm van Cruijff in een ziekenhuis in het gips gezet.

De organisatie kijkt tevreden terug op het evenement. In de Amsterdam Arena zaten 37.000 toeschouwers. Dat het stadion niet was uitverkocht, was volgens de organisatie te wijten aan de vroege bekendmaking van de rechtstreekse tv-uitzending. De opbrengst gaat naar goede doelen, zoals een schoolproject voor arme kinderen. Nog niet bekend is hoeveel geld de wedstrijd heeft opgeleverd. (ANP)