Selectie Radio

Giro d'Italia. Serie over de Italiaanse taal en cultuur met een wandeling door Rome met classicus Herman Beliën. Radio 5, 21.02-21.30u.

De avonden. Het uitzicht van oud-ambassadeur in Roemenië Koen Stork en een bloemlezing van Adriaan Morriën. Ook een reportage over een smalspoor-stoomtrein in Eritrea. Radio 5, 22.02-24.00u.

Vijfde Verdieping. Gesprek met schrijver Rashid Novaire over zijn bundel Reigers in Cairo. Verder aandacht voor het boek Ithaka voor altijd en de herdenking van het 125-jarig bestaan van de Amsterdamse Toneelschool. Morgen, Radio 5, 15.02-16.00u.

Weldenkende mensen. Verslag uit Moskou naar aanleiding van de Russische parlementsverkiezingen en een gesprek over de `koude oorlog' met o.a. hoogleraar Nederlands aan de Universiteit van Moskou Vladimir Beloöesov. Morgen, Radio 1, 16.04-17.00u.