KALKOENFILET MET TAGLIATELLE

Vandaag het voorgerecht van het tweede kerstmenu. Het nagerecht van dit tweede menu werd op 14 december gepubliceerd. Het voorgerecht is een salade (voor 6 personen) met in bacon gewikkelde, gebakken warme grote garnalen. Het hoofdgerecht van dit menu bestaat uit kalkoenfilet met worteltagliatelle in sinaasappelsaus. Daarbij wordt tagliatelle/pasta gegeten. Dit recept binnenkort. In supermarkten zijn zakken met verschillende soorten sla te koop. Deze sla is nogal eens aangevuld met wortelsliertjes en omdat bij het hoofdgerecht als wortel wordt gegeten gaat de voorkeur uit naar verschillende soorten onverpakte sla. Koop bijvoorbeeld eikenbladsla, lollo rossa en een kropje rode radicchio. Scheur de slabladen in stukken, was ze en droog ze in een slacentrifuge. Zet de sla klaar.

Maak nu een vinaigrette van 4 delen olie, 1 deel azijn, wat mosterd, een scheutje soja en een kleine beetje honing. In warenhuizen en keukenwinkels zijn handige slasausflesje te koop, waarop de maten voor olie en azijn staan aan gegeven. Zet ook de zelfgemaakte vinaigrette klaar. Wikkel een plakje bacon om de garnalen. Bak de garnalen in een koekenpan met teflonlaag op een vrij laag vuur. Draai ze af en toe om. De bacon moet knapperig zijn, maar de garnalen mogen niet te lang bakken anders worden ze taai. Eventueel kunnen deze garnalen ook van te voren worden klaargemaakt. Ze hoeven dan op het laatste moment alleen maar even te worden warmgemaakt. Laat de artisjokkenharten uitlekken en spoel ze onder de kraan af. Laat opnieuw uitlekken. Verdeel de sla, de taugé en artisjokken over de borden. Giet de vinaigrette over de sla. Leg op elk bord 3 warme garnalen. Meteen opeten.