Ivo van Hove blijft directeur Holland Festival

Ivo van Hove blijft tot 2004 artistiek leider van het Holland Festival. Hij zal die functie combineren met zijn werk als directeur van Toneelgroep Amsterdam (TGA), waar hij per 1 januari 2001 begint. Dat hebben de besturen van Holland Festival en TGA in een gezamenlijke brief geschreven aan staatssecretaris Van der Ploeg van Cultuur. Volgens R. van der Pluijm, hoofd marketing en communicatie van TGA, zal van Hove behalve de maand dat het Holland Festival duurt fulltime beschikbaar zijn voor de toneelgroep. ,,Want het is natuurlijk een fulltime baan.''

Van Hove is nu nog artistiek leider van Het Zuidelijk Toneel in Eindhoven. ,,Amsterdam is in ieder geval een stuk dichterbij'', zegt Jacques van Veen, zakelijk leider van het Holland Festival. Hij zegt ook dat Van Hove in de maand juni fulltime met het festival bezig zal zijn. ,,Daarbuiten moet hij natuurlijk reizen om voorstellingen die zien, maar dat zal voor negentig procent in de weekends kunnen.''

De Belg Van Hove is directeur van het Holland Festival sinds 1997. Onder zijn leiding kwam de nadruk van het festival meer op toneel en minder op muziek te liggen.