Dure fout West Ham

Twee bestuurders van de Engelse voetbalclub West Ham United zijn gisteren opgestapt nadat duidelijk werd dat The Hammers woensdag een niet-speelgerechtigde speler hebben opgesteld in de bekerwedstrijd tegen Aston Villa.

West Ham won het duel met 2-1, maar de tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond heeft besloten dat de wedstrijd moet worden overgespeeld. Algemeen secretaris Graham Mackrell en voetbal-secretaris Alison O'Dowd hebben de schuld op zich genomen voor deze fout.

Vleugelspeler Emmanuel Omoyinmi werd afgelopen woensdag in de slotfase van de kwartfinale van het toernooi om de League Cup tegen Aston Villa in het veld gebracht bij West Ham United. Dat had volgens de reglementen niet gemogen omdat de Nigeriaan al eerder dit seizoen in het bekertoernooi voor een andere ploeg, Gillingham, had gespeeld. Aan die club was hij door West Ham uitgeleend.

Voorzitter Terence Brown van West Ham accepteerde het ontslag van beide bestuurders, maar zei hun besluit te betreuren, omdat op deze wijze ,,voor een kleine administratieve fout wel een erg hoge prijs wordt betaald''.

De uitleg van secretaris Mackrell: ,,Volgens mijn informatie was de speler gerechtigd te spelen. Dat bleek niet het geval en daarvoor ben ik de verantwoordelijke man. Het enige dat ik toen kon doen, was opstappen.''

Mackrell verhuisde een half jaar geleden van Sheffield Wednesday naar West Ham United. Hij blijft actief bij de Londense club totdat er een vervanger is gevonden.

De kwartfinale tussen West Ham en Aston Villa om de Engelse League Cup zal waarschijnlijk op 11 januari worden overgespeeld.