Directeur Vedior stapt op na conflict

Directeur A. van der Gaag van Vedior Nederland stapt per 1 januari op. Hij verschilt met het bestuur van Vedior van mening over het te voeren beleid. De uitzendorganisatie verklaart dat ,,een vruchtbare samenwerking niet langer mogelijk was''.

De tegenvallende resultaten van Vedior zouden een rol hebben gespeeld bij het vertrek van Van der Gaag, evenals het mislukken van het samenwerkingsverband met uitzendbureau Start en Arbeidsvoorziening.

Vedior, de tweede uitzendorganisatie in Nederland, gaf half november een winstwaarschuwing af. Door krapte op de arbeidsmarkt in Nederland en harde concurrentie in België zou de winst per aandeel 6 tot 9 procent achterblijven bij vorig jaar. Eerder ging het concern nog uit van gelijkblijvend resultaat. Steeds meer bedrijven bieden uitzendkrachten een vaste baan, wat uitzendorganisaties omzet kost.

Door de overname, half september, van het Britse uitzendbureau Select Appointments voor bijna 3,8 miljard gulden werd Vedior (waarvan Vedior Nederland deel uitmaakt) in grootte de derde uitzendorganisatie ter wereld. Het bedrijf heeft 10.000 werknemers, is actief in 26 landen, en boekte vorig jaar ruim 10 miljard gulden omzet.

Bestuurder O. Kuipers van moederbedrijf Vedior neemt de taken van Van der Gaag tijdelijk over. Vedior doet geen mededelingen over de aard van het conflict.

Het is dit jaar onrustig in de uitzendbranche. Oprichter en voorzitter J. Brand vertrok vorige maand bij Brunel, ook na een winstwaarschuwing en een mislukte fusie. Content verloor de gehele directie na overname door het Belgische Creyf's.