Anne Vlieg neemt als coach waar bij tafeltennissters

De Nederlandse tafeltennisbond (NT- TB) heeft Anne Vlieg benoemd tot interim-coach van de nationale vrouwenselectie. De 43-jarige Groninger zal vanaf januari tot en met de Europese titelstrijd, in april 2000 in Bremen, de begeleiding voor zijn rekening nemen.

Anne Vlieg is al enkele jaren werkzaam voor de NTTB als jeugdtrainer en -coach. Tevens is hij als trainer betrokken bij de huidige landskampioen bij de mannen Ankerstars. Met zijn benoeming is voor een belangrijk deel voorzien in de vacature die ontstond na het vertrek van Peter Engel. De Duitser legde zijn functie als bondscoach op 1 november neer. In het voorjaar zal op basis van het nieuwe topsportbeleidsplan de personele invulling van de topsportafdeling verder gestalte krijgen. (ANP)